fbpx

Traseul Cabana Urlea

Distanța: 14 kilometri, 840 metri diferență de nivel

Categoria: Circuit, trail – run

Ședința tehnică: 08:30, Popasul Vânătorilor, Breaza

Start: Ora 09:00, Popasul Vânătorilor, Breaza

Timp limită intermediar 1 – CP 2 – Fosta Cabană Urlea(6,7 km/ 840 m) – 3 ore;

Timp limită final: 5 ore.

Teren: drum forestier, potecă de munte, zone stâncoase

2 Puncte de susținere: 1 punct de ReVitalizare, 1 punct de ReHidratare și puncte de orientare

Marcaj: bandă de semnalizare,marcaj turistic

Experiența montană:  necesară                  

Echipament obligatoriu: Telefon mobil, adidași de alergare montană, foiță de vânt, număr de concurs.

Descriere   traseu: 

Reprezintă o parte (buclă) din Traseul Vârful Urlea și este recomandat tututror persoanelor care au un antrenament mediu, iubesc provocările și doresc să își spargă propriile beriere de anduranță. 

Incepem traseul din fața cabanei Popasul Vânătorilor și cotim imediat dreapta spre Mănăstirea Breaza. După ce trecem de mănăstire, începe urcarea printr-o pădure frumoasă de fag având ca marcaj punctul roșu. Luăm în piept o pantă care ne dă puține emoții însă după aproximativ 3,3 kilometri de la start și aproximativ 500 metri diferență de nivel ajungem la primul Punct de ReHidratare, în frumoasa poieniță a Colțului (CP1). Urmează o porțiune mai accesibilă cu o potecă prin pădure, pe la baza colților Brezei. Trecem de niște zone defrișate și cu rupturi de vânt și, după alți 3,3 kilometri ajungem la Poiana Fostei cabane Urlea, unde regăsim singurul punct de Rehidratare și Realimentare al traseului (CP2) și cel mai înalt punct atins (1533 metri).

Coborârea reprezintă ultima parte a traseului Vârful Urlea și are loc pe Valea Pojortei. Prima parte a coborârii este ușor abruptă și tehnică însă, o dată ajunși în firul văii, poteca nu mai impune nici o dificultate. Liniștea și sălbăticia pădurii ne fac să uităm pentru un moment de oboseală și, nici nu realizăm că ajungem pe un drum pietruit și aproximativ 2 kilometri până la linia de Sosire, unde vom fi întâmpinați cu căldură de către prieteni, voluntari și organizatori.