fbpx

URLEA ECO TRAIL RUN – este un concurs de alergare montană organizat din dragoste pentru sport și natură.

Scopul principal pentru care această competiție a luat viață îl reprezintă în primul rând promovarea sportului, educației ecologice și voluntariatului la nivel local, regional și național, dar și dorința de conectare cu natura. De asemenea, ne dorim ca oamenii să devină conștienți de bogățiile naturale pe care Munții Făgăraș le au de oferit.

Urlea Eco Trail Run este cea mai longevivă competiție de alergare montană de pe versantul Nord-Estic al Masivului Făgăraș, desfășurată în zona Pojorta – Breaza – Urlea. 

Toate traseele cuprind zone alpine, subalpine și zone de pădure iar participanții trebuie să aibă experiența necesară pentru a nu exista riscul unor accidentări. 

Înscrierile se pot face online sau în ziua competiției. Detalii despre taxa de înscirere se găsesc în Regulamentul competiției. Regulamentul Competițional poate fi accesat mai jos:

ALERGÂND, salvăm natura !

Povestea începe în:

-258Zile -6Ore -45Minute 00Secunde

CE TE AŞTEAPTĂ?

TRASEUL CETĂȚII

Distanță:   4,5 kilometri

Diferență de nivel: 200 metri 

Traseul pe echipe de 3 persoane, dedicat familiilor,prientenilor și tuturor oamenilor care doresc să se bucure de o drumeție într-un cadru organizat .

TRASEUL CABANA URLEA

Distanță:   14,5 kilometri

Diferență de nivel: 850  metri 

Traseu de dificultate medie, recomandat oamenilor pasionați de alergare montană și dornici de noi aventuri pe poteci montane

TRASEUL Vârful Urlea

Distanță:  27,2 kilometri

Diferență de nivel: 1950  metri 

Traseul cel mai dificil cu o nouă configuratie, dedicat alergătorilor experimențati care vor să își depașească limitele.

CUM TE ÎNSCRII LA COMPETITIE?

Fie că vrei să îți învingi propriile limite pe Traseul Vârful Urlea, să îți testezi rezistența pe Traseul Cabana Urlea sau că vrei să petreci timp de calitate în compania prietenilor sau a familiei în cursa Friends and Family, te poți înscrie completând formularul de înscriere care poate fi accesat mai jos. 

CUM AJUNGI ÎN ZONA DE START?

 

Startul competiției URLEA ECO TRAIL RUN se află în amonte de satul Breaza (comuna Lisa), în proximitatea cabanei Popasul Vânătorilor.

Accesul în zonă este facil și se poate face atât cu mașina cât și cu bicicleta. Ia în considerare că nu există nici un mijloc de transport care să circule până în zona de start. 

Acesta este punctul de plecare a 3 trasee turistice spre Poiana Fostei Cabane Urlea, Lacul Urlea și creasta principală a Munților Făgăraș.

Cele mai apropiate orașe sunt Făgăraș (27km), Sibiu (82km) și Brașov (81 km). 

 

Click pe imaginile de mai jos pentru direcții

Din Sibiu

Din Făgăraș

Din Brașov

Ce poți face în Țara Făgărașului?

Și, dacă vii la Urlea Eco Trail Run merită să rămâi în Țara Făgărașului pentru că există o mulțime de locuri faine pe care trebuie să le vizitezi. 

Enumerăm mai jos o parte din obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi: 

Unde te poți caza?

Dacă dorești să trăiești experiența Urlea Eco Trail Run până la capăt, îți recomandăm să rămâi peste noapte cu noi în camping-ul de lângă zona de start, special amenajat pentru participanți și voluntari.

Pentru cei care doresc să se odihnească mai bine, venim cu o serie de variante de cazare, în apropierea zonei de Start: